PROMOCIJA KNJIGE “BEZBEDNO RUKOVANJE PIŠTOLJIMA I REVOLVERIMA” autora Dr Ace Ranđelovića i Dr Nenada Komazeca u Vrbasu

PROMOCIJA KNJIGE “BEZBEDNO RUKOVANJE PIŠTOLJIMA I REVOLVERIMA” autora Dr Ace Ranđelovića i Dr Nenada Komazeca u Vrbasu
новембар 5, 2017 Коментари су искључени на PROMOCIJA KNJIGE “BEZBEDNO RUKOVANJE PIŠTOLJIMA I REVOLVERIMA” autora Dr Ace Ranđelovića i Dr Nenada Komazeca u Vrbasu konferencije,Predavanja glosec

PROMOCIJA KNJIGE  “BEZBEDNO RUKOVANJE PIŠTOLJIMA I REVOLVERIMA” autora  Dr Ace Ranđelovića i Dr Nenada Komazeca
Pred mnogobrojnim auditorijumom i u veoma prijatnoj atmosferi, u Vrbasu je održana prva promocija knjige na kojoj su prisustvovali:

  • Rezervne vojne starešine;
  • Predstavnici MUP-a;
  • Predstavnici pravnih lica koja se bave zaštitom lica, imovine i poslovanja;
  • Građani koji poseduju oružje;
  • Lovci i
  • Lica zainteresovana za ovu tematiku.

Pažnju prisutnih je umešno držala Doc Dr Valentina Čizmar, iz  Novog  Sada. Sa socijalno-filozofskog i psihološkog stanovišta, profesorka Čizmar je predstavila značaj knjige za ostvarenje bezbednosti društva u ovom segmentu.

Skupu se obratio predsednik ORVS Vrbasa gospodin Momo Pešić, koji je skrenuo pažnju na značaj ove tematike, kako za lica koja su se profesionalno bavila oružjem, tako i za lica koja dolaze sa istim u dodir na različite načine.

Zanimljiv i profesionalan pristup je imao gospodin Vlado Glođović, načelnik policijske stanice u Vrbasu. On je skrenuo pažnju na upotrebu oružja u vršenju krivičnih dela, ali i veliki broj povreda i zloupotreba pištolja i revolvera.

Posebno interesovanje, pokazao je  gospodin Ratko Vujadinović, direktor privrednog društva RPD FTO doo, iz Vrbasa. U ime povećanja stepena bezbednosti u rukovanju oružjem kod lokalnog stanovništva, gospsodin Vujadinović je svakom prisutnom građaninu Vrbasa, poklonio knjigu.
Doktor Aca Ranđelović je predstavio strukturu knjige i bitne karakteristike pištolja i revolvera, principe obučavanja za bezbedno rukovanje kao i uslove za čuvanje i održavanje.
Doktor Nenad Komazec je skrenuo pažnju na aspekte korišćenja i upotrebe pištolja i revolvera u različitim situacijama. Poseban akcenat je dao na kontrolu rada sa pištoljima i revolverima i na izveštavanje o događajima u toku izvršavanja različitih zadataka sa oružjem.

Veliko interesovanje su pokazali prisutni  za ovu tematiku, što su i pokazali kroz jednočasovno iznošenje vlastitih stavova i postavljanje pitanja autorima i predstavniku MUP-a.

O autoru