PROMOCIJA KNJIGE “BEZBEDNO RUKOVANJE PIŠTOLJIMA I REVOLVERIMA” autora Dr Ace Ranđelovića i Dr Nenada Komazeca u Novom Sadu

PROMOCIJA KNJIGE “BEZBEDNO RUKOVANJE PIŠTOLJIMA I REVOLVERIMA” autora Dr Ace Ranđelovića i Dr Nenada Komazeca u Novom Sadu
децембар 28, 2017 Nema komentara Predavanja glosec

Nakon Vrbasa i Obrenovca, u Novom Sadu je promovisana knjiga ­­'' Bezbedno rukovanje pištoljima i revolverima'', autora Dr Ace Ranđelovića i Dr Nenada Komazeca.
Treća promocija knjige održana je 6. decembra 2017. godine u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe.
Promociju je otvorio rektor univerziteta ''Privredna akademija'' profesor Dr Mirko Kulić. U svom izlaganju rektor je ukazao na značaj ovakve literature za studente Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, imajući u vidu da se na nekim smerovima detaljno analiziraju slučajevi ubistva ili povrede, a koji su u većini slučajeva načinjeni upravo ovom vrstom oružja.
Jedan od učesnika doc. Dr Valentina Čizmar, ispred Društva Novinara Vojvodine, govorila je o knjizi sa etičkog, filozofskog i sociološkog aspekta, kao i sa stanovišta psihologije rada, tj. inženjerske psihologije. Pri tome je iznet stav da je termin bezbednost ili bezbedno, moguće posmatrati kao jednu od etičkih vrednosti, koji je na indirektan način prisutan u različitim etičkim kodeksima i smernicama, od Kodeksa policijske etike, Etičkih smernica javnih službenika (kojima pripada i sektor za održavanje nacionalne bezbednosti) do različitih poslovnih etika. Zbog toga ova knjiga i pruža podsticaj etičkom ponašanju u onoj oblasti za koju je i namenjena.
Jedan od autora knjige doc. Dr Aca Ranđelović se najpre zahvalio osoblju Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe na organizaciji promocije i gostoprimstvu, kao i posetiocima na dolasku i izdvojenom vremenu, a zatim izneo da je osnovni cilj izrade knjige sa ovakvim sadržajem razvijanje svesti kod građana i svakog pojedinca koji poseduje, ili je u situaciji da dođe u dodir sa pištoljem i revolverom, o značaju poznavanja, pravilnog rukovanja, zakonske upotrebe i održavanja pištolja i revolvera, kao i o posledicama koje su rezultat njihovog nestručnog i nezakonitog korišćenja.
Suštinski gledano knjigom se želi skrenuti pažnja da su pištolji i revolveri, a samim tim i svako drugo oružje, sredstvo koje ima svoju namenu, tehičke podatke, proceduru korišćenja i ograničenja pri upotrebi i radu, kao što je to slučaj i kod alata, mašina i aparata, to jest računara, mobilnih telefona, televizori i td.
Nakon detaljnog i stručnog izlaganja jednog od autora knjige, predstavnik žandarmerije potpukovnik Repić Rade, izneo je pozitivno mišljenje o knjizi i ukazao na činjenicu da njen sadržaj omogućava čitaocu potpunu sliku o pištoljima i revolverima i obezbeđuje svakom pojedincu bezbedno i pravilno rukovanje ovom vrstom oružja. Takođe, ukazao je i na mogućnost dorade sadržaja za naredna, dopunjena izdanja, naročito u pogledu obrade dvoručnog stava za gađanje.

Po završenom izlaganju učesnika, medijator Tamara Krstić iznela je da se knjiga Bezbedno rukovanje pištoljima i revolverima, u izdanju ''GLOBAL SECURITY doo'', nalazi u prodaji već godinu dana, da se knjiga segmentno objavljuje u časopisu ''Zaštita u praksi'' i pozvala prisutne na diskusiju.
Diskusija je trajala oko 40 minuta, a prisutne je najviše zanimao način izbora stava za gađanje, mogućnost korišćenja pištolja i revolvera, kao i izbor istih pri kupovini, primenom znanja iz prezentovane knjige i primena pojmova kao što su gađanje i rukovanje u odnosu na pucanje i korišćenje.
Na kraju medijator promocije se zahvalio kako učesnicima, tako i prisutnim gostima na uspešnoj trećoj promociji knjige ''Bezbedno rukovanje pištoljima i revolverima''.

O autoru

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *